Skip to main content
CATALÀ
EINES DE FUTUR

10, 13 i 17 d'octubre de 2023

En els darrers anys s’ha revifat l’interès per la situació de la llengua catalana al constatar que, distrets en la reivindicació nacional, estàvem perdent-la d’una manera molt més intensa que el que les declaracions oficials ens volien fer creure.
Hem pensat, doncs, que aquesta quarta edició del cicle Repensem-nos havia de tornar a centrar-se el la situació precària de la llengua a casa nostra.
Si ho recordeu, ja hi vam dedicar les segones jornades Repensem-nos que vam titular “Emergència lingüística” per fer palesa la gravetat de la situació. Ja vam plorar força aleshores i, per això ara creiem que, mentre no engeguem el següent embat per la República, cal posar fil a l’agulla i debatre en profunditat quines accions ens és impresindible posar en marxa per revertir el declivi evident de l’ús social de la llengua.
“Català, eines de futur” pretén, doncs, proposar accions concretes que caldrà emprendre.
En aquest sentit hem dividit les jornades en tres sessions en les quals aprofundirem en propostes per a àmbits concrets. La primera sessió se centrarà en la problemàtica del català a l’escola i del seu ús entre els alumnes. En la segona debatrem com podem incentivar l’ús social de la llengua al carrer en el seu sentit més ampli: joves, xarxes social, mitjans de comunicació, diglòssia... La tercera i darrera sessió intentarà posar sobre la taula el massa freqüent incompliment de les institucions en la defensa i promoció del català. A Ajuntaments i Generalitat els xiularan les orelles.

LES SESSIONS

ESCOLA I CATALÀ

Dimarts, 10 d'octubre de 2023
19.30h
Fòrum Berger Balaguer

GERARD FUREST (Filòleg i professor)
XAVIER GUAL (Filòleg i professor)
JORDI MARTÍ MONLLAU (Filòsof i professor)
MONTSE SENDRA (Professora UB)

Sempre que s’aborda la situació precària del català surt, inevitablement, la responsabilitat que en té l’escola i el model d’immersió lingüística que, en teoria, s’hi aplica.
Escàs compliment, nul·la inspecció, sentències que en descalcen els fonaments… han dut l’escola catalana a un atzucac de difícil solució.
Amb els nostres convidats mirarem de fer propostes que ens ajudin a sortir-ne. Propostes que es poden dur a terme avui mateix amb les eines precàries que ens estan deixant.

    ENCARA DEPÈN DE MI?

    Divendres, 13 d'octubre de 2023
    19.30h
    Fòrum Berger Balaguer

    GERARD LÓPEZ (Periodista)
    JAUME RAFECAS (Professor)
    FERRAN SUAY (Psicòleg)
    PAU VIDAL (Filòleg)

    L’altre gran mantra de la recuperació de l’ús social del català ha estat sempre aquell eslògan que ha fet fortuna, el “Depèn de tu”. Però fins a quin punt això és cert del tot. Quines eines legals, però sobretot psicològiques, ens calen per a revertir la situació del català al carrer? Fins a quin punt ens ha afectat ’arribada massiva d’una nova immigració que no té el català com a llengua principal, o fins i tot no la sap? És l’autocentrament una de les solucions? O ens pot més l’autoodi après?

    INSTITUCIONS: FEINA A FER

    Dimarts, 17 d'octubre de 2023
    19.30h
    Fòrum Berger Balaguer

    FRANCESC XAVIER VILA (Director de Política Lingüística de la Generalitat)
    RUT CARANDELL (Directora de la Plataforma per la Llengua)
    JAUME MARFANY (President de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua - CAL)

    I ja som al cap del carrer. Qui ha de garantir els drets dels catalanoparlant als Països Catalans? Tenim prou legislació per refiar-nos de les institucions i prou? Tenim possibilitat de fer-la complir? Més enllà de la Direcció de Política Lingüística, quina responsabilitat tenen les altres administracions en la protecció dels nostres drets lingüístics.
    Donada la situació actual de la llengua, sembla doncs mprescindible un rearmament legal i, sobretot, un compromís clar en el seu compliment.

    Els Protagonistes

    GERARD FUREST

    Filòleg, professor de secundària i sindicalista

    (Figueres, 1980) Durant el decenni del 2020 es feu conegut pel seu discurs sobre el retrocés de la llengua catalana, amb una narrativa descrita com a desacomplexada, proposant i combativa vers els mitjans públics i la manca d'acció política i institucional en aquest àmbit per part dels líders del procés d'independència de Catalunya.

    Llicenciat en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador lingüístic de la Intersindical Educació, el 2021 va publicar Decàleg irreverent per a la defensa del català. L'obra és un assaig que, a través del concepte del «pragmatisme unilateral» pretén crear consciència del repte de mantenir viva la llengua en el dia a dia, i en què hi alerta de la poca exigència del català emprat als mitjans de comunicació que depenen de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en la situació actual de diglòssia generacional en què es «castellanitzen els fills de catalanoparlants en les àrees més poblades del país». A més, hi assenyala la manca de polítiques lingüístiques decidides per part dels governs, hi destaca la correlació entre drets lingüístics i socials i hi adverteix sobre les polítiques econòmiques desenvolupistes que acceleren el procés de substitució lingüística.

    Dimarts, 10 Octubre 2023

    Fotografia: © Laia Serch

    XAVIER GUAL

    Filòleg

    (Barcelona, 1973). És filòleg i ha treballat com a periodista i professor de secundària. Com a escriptor ha publicat Delirium tremens (2001, Premi Mercè Rodoreda), Els tripulants (2001/2017, Premi Ribera d’Ebre), Ketchup (2006), Estem en contra (2007, Premi Pere Quart d’humor i sàtira), Els fantasmes de Dalí (2013), Off the record (2014) i Copacabana (2020). També ha escrit les novel·les juvenils El mediador (2013), La noia de la caravana (2017, Premi Ramon Muntaner) i Atrapats (2021). Algunes d’aquestes obres han estat adaptades al teatre i també traduïdes. Entre altres mitjans, col·labora en el suplement Criatures del diari Ara des dels seus inicis.

    El setembre de 2022 ha publicat "Qui ha de salvar el català?"

    Dimarts, 10 Octubre 2023

    JORDI MARTÍ MONLLAU

    Filòsof

    (Tortosa, 1967) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i diplomat en Estudis Avançats. Ha fet de llibreter i, actualment, treballa com a professor de Filosofia a l’Institut Julio Antonio, de Móra d’Ebre. Col·labora en diverses publicacions, tals com Llengua Nacional, Llibertat.cat, Núvol, L’Europeu o L’Unilateral. Ha participat en el volum col·lectiu Som llengua (Biblioteca del Núvol, 2022) i és autor de l’assaig Devolució (Biblioteca del Núvol, 2023).

    Ha impartit xerrades sobre sociolingüística i ideologia lingüística. I els anys 2016 i 2017 va coordinar les dues edicions del Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l’Ebre «Llengua, societat i poder», coorganitzades per l’Antena Cultural de la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Tortosa, Som Escola, Òmnium Cultural i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

    Dimarts, 10 Octubre 2023

    Fotografia: © Laia Serch

    MONTSE SENDRA

    Professora Associada UB

    (El Vendrell, 1989) és doctora en Filologia Catalana (UB, 2023), màster en Estudis Avançats i Aplicats en Llengua i Literatura Catalanes (UAB-UB, 2012) i màster en Formació del Professorat (URV, 2017). Està especialitzada en sociolingüística i ensenyament de la llengua i la literatura catalana.

    Dimarts, 10 Octubre 2023

    GERARD LÓPEZ

    Periodista

    (Vic, 1973) és llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i autor del llibre "Treu la Galleda. El catala s'enfonsa, però tu el pots salvar!". Actualment és guionista del magazin La Tarda de Catalunya Ràdio. També ha estat sotseditor de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio, sotsdirector d’El Matí de Catalunya Ràdio, cap de política del Departament d’Informatius i redactor a temps complet de Presidència i Infraestructures. Anteriorment també havia treballat a El 9 Nou de Vic, al setmanari Ausona, a Televisió d’Osona, i a la ràdio municipal de Torelló, Ràdio Ona, on va exercir de director fins al 1999. En l’àmbit acadèmic, ha impartit classes de periodisme polític i de ràdio informativa a la Universitat de Vic.

    Divendres, 13 Octubre 2023

    Fotografia: © Adrià Costa

    JAUME RAFECAS

    Professor i ex-Síndic de Greuges

    (Vilafranca del Penedès, 1957) Professor durant 42 anys a l’Escola Pública Estalella i Graells de Vilafranca ensenyant principalment Llengua catalana, matèria que va impulsar a introduir a l’escola pública vilafranquina l’any 1975. Va ser també director de l’Estalella durant deu anys on va impulsar el projecte L'ortografia al carrer.

    Rafecas va ser regidor de l’Ajuntament de Vilafranca (legislatura 1983-87) i està implicat en múltiples i diverses activitats de caire social i cultural. És col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació i ha estat sempre molt vinculat a la Festa Major de Vilafranca. Com a graller, va formar part de la Colla de Mar i també és membre dels Castellers de Vilafranca. Al 1996 li van dedicar un Capgròs.

    Divendres, 13 Octubre 2023

    FERRAN SUAY

    Psicòleg

    (València, 1959) Doctor en Psicologia per la Universitat de València, on exerceix com a professor de Psicobiologia. En l'àmbit lingüístic, ha aprofitat els seus coneixements sobre la conducta humana per a estudiar i promoure l'assertivitat lingüística, que és la capacitat per a expressar-se en català independentment de la llengua de l'interlocutor. Amb aquest objectiu, l'any 2004 va fundar Tallers per la Llengua, entitat que actualment presideix i que ofereix formacions perquè els catalanoparlants aprenguin recursos cognitius i comunicatius per a mantenir-se en català amb comoditat. També és coautor del llibre "Sortir de l'Armari Lingüístic", ha estat president de la Xarxa Europea d'Igualtat Lingüística (ELEN), membre de la Junta Directiva d'Acció Cultural del País Valencià i cap del Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València.

    Divendres, 13 Octubre 2023

    PAU VIDAL

    Filòleg, traductor, escriptor i enigmista

    (Barcelona, 1967) Llicenciat en filologia catalana. Ha escrit nombrosos llibres sobre la situació del català a Catalunya, com Catanyol.es (2012), El bilingüisme mata (2015), Corregir mata (2020), o Nivell Ç (2021), on anima a la gent a no tenir por de parlar el català col·loquial. Al 2022 publica L'enxandallament del món, on no només parla de la llengua catalana, sinó de la degeneració de l'espècie en general.

    Com a traductor, Pau Vidal es dedica sobretot a traduir prosa narrativa de l'italià al català, amb un gran nombre de traduccions d'Andrea Camilleri, en particular, del cicle del comissari Montalbano. Es dedica també a l'enigmística i ha editat diversos llibres sobre aquesta temàtica amb Màrius Serra. 

    Ha sigut responsable de les seccions de llengua de diversos programes, com ara El matí de Catalunya Ràdio, o El Cafè de la República, de Joan Barril, a la mateixa emissora. També ha participat al programa El llenguado de TV3 (2019) com a assessor lingüista i fent la secció "El consultori del filòleg", a la secció de "La cobertura" de La transmissió d'en Torquemada (Latdt) de Catalunya Ràdio (2020), i al programa Fet a Mida de La Xarxa de Televisions Locals. Escriu un article setmanal a Vilaweb sobre la llengua catalana on, des de fa uns mesos, publica diàriament l'encreuat Minimots.

    Divendres, 13 Octubre 2023

    Fotografia: © Júlia Partal

    RUT CARANDELL

    Advocada. Directora de Plataforma per la Llengua

    (Barcelona, 1966)

    Es llicencià en dret per la Universitat de Barcelona. Pel que fa a l'exercici de responsabilitats de govern, fou durant 3 anys secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya i també directora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya durant el període 2003-2006.

    Així mateix, fundà l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia el 2003 i exercí de directora de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona, en el període 2006 fins a març de 2015. En aquella universitat també impartí classes de Dret administratiu.

    Pel que fa a la seva activitat política, milità a les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, i després a Esquerra Republicana de Catalunya, des de l'any 1987 fins a 2009. Amb anterioritat, desenvolupà el càrrec de presidenta del Consell Nacional de les JERC i a ERC fou presidenta de la Sectorial de Justícia i Dret, com també presidenta de la Comissió de Garanties i candidata al Senat per Barcelona l'any 1993. L'any 2008 fou la candidata de Reagrupament Independentista a la secretaria general d'ERC i, el maig de 2009, es donà de baixa d'ERC després de 23 anys de militància, a conseqüència de l'expulsió de Joan Carretero. L'any 2010 es presentà com a número 1 a la llista de Reagrupament per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya.

    El 2022 esdevingué directora de la Plataforma per la Llengua. El 7 d'octubre de 2022 fou guardonada pel Consell de l'Advocacia Catalana amb el 16è premi Agustí Juandó i Royo per la seva defensa de la llengua catalana en l'àmbit jurídic.

    Dimarts, 17 Octubre 2023

    Fotografia: © Pere Tordera

    JAUME MARFANY

    Filòleg. President Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)

    Filòleg. Tècnic de Normalització Lingüística al CPNL fins al 2013. Anys 70-80, activista als Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans i als Consells de Cultura Popular. Coordinador d'Esplugues decideix a la Consulta sobre la independència del 2010. Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana 2011 - 2015 i vicepresident del 2013 al 2015. Des del 2012 fins a l'actualitat, director i conductor del programa "Vull una resposta" i "La Clau de la nostra història", D'ETV Llobregat i del Grup TerraMar. Vicepresident de la CAL del 2009 al 2021. Des del 2021 fins a l'actualitat, president de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua)

    Dimarts, 17 Octubre 2023

    FRANCESC XAVIER VILA

    Secretari de Política Lingüística de la Generalitat

    (Esplugues de Llobregat, 1966) Catedràtic de sociolingüística catalana del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona, del qual ha estat Director entre novembre de 2017 i juny de 2021. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1989) i doctor en Lingüística per la Vrije Universiteit Brussel (1996), ha impartit docència en diverses universitats nacionals i estrangeres. Va ser el director del Màster en Assessorament, Política Lingüística i Serveis Editorials de la Universitat de Barcelona. Des d’abril del 2010 fins al seu nomenament com a Secretari de Política Lingüística ha estat director del CUSC—Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Anteriorment havia estat el primer director de la Xarxa CRUSCAT (Coneixements, Representacions i Usos del català) de l’Institut d’Estudis Catalans (2004-2009).

    Vila té nombroses publicacions especialitzades en forma de llibres, capítols de llibre i articles en revistes, i també s'ha dedicat a la divulgació científica en forma d'articles a la premsa, conferències i altres activitats. Entre les seves darreres publicacions hi ha, entre d'altres, l'estudi Català, youtubers i instagramers. Un punt de partida per promoure l’ús de la llengua, fet en col·laboració amb Marina Massaguer i Avel·lí Flors i els seus capítols sobre política lingüística en l'educació i sobre demolingüística apareguts al Manual of Catalan Linguistics, editat a Berlín per Joan A. Argenter i Jens Lüdtke el 2020.

    Dimarts, 17 Octubre 2023

    Fotografia: © Ferran Forné

    AMB LA COL·LABORACIÓ DE

    AVÍS LEGAL

    • Raó social:

      Comissió 11 de setembre del Penedès

    • NIF:
      G64605884
    • Adreça:
      Escorxador, 19
    • Codi Postal:
      08720
    • Població:
      Vilafranca del Penedès
    • Correu electrònic:

    Les pàgines d'aquest web, la informació o els elements que s'hi contenen, incloent textos, documents, fotografies, dibuixos, representacions gràfiques, bases de dades, programes informàtics, així com logotips, marques, noms comercials o altres signes distintius, estan protegits per drets de propietat intel·lectual o industrial, dels quals la COMISSIÓ 11 de SETEMBRE DEL PENEDÈS (en endavant el PROPIETARI) n'és titular o llicenciatari legítim. 

    No s'atorga cap garantia sobre la licitud i la legalitat de la informació o els elements que contenen les pàgines d'aquest lloc web quan la seva titularitat no correspongui al propietari

    POLÍTICA DE PRIVACITAT

    1. RESPONSABLE

    El PROPIETARI manté des dels seus inicis una rigorosa política de privacitat amb les dades d'aquelles persones que han establert relacions amb la nostra empresa. Continuant amb aquesta política de defensa de la privacitat, i a l'objecte d'adequar-nos a la nova normativa: REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (d'ara endavant, RGPD), que és exigible des el 25 de maig de 2018, detallem actualitzada la nostra política de protecció de dades.

    2. FINALITAT

    En compliment del que disposa REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (en endavant, "RGPD") relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa a el tractament de dades personals ia la lliure circulació d'aquestes dades, el PROPIETARI  l'informa com RESPONSABLE DEL TRACTAMENT que totes les dades de caràcter personal que ens proporcioni seran incorporades a un fitxer de dades mantingut sota estrictes mesures de seguretat i confidencialitat denominat "CONTACTES".

    La recollida i tractament automatitzat de les dades personals té com a finalitat la prestació, manteniment, administració, ampliació, millora i estudi dels productes d'assegurances en els quals vostè decideixi donar-se d'alta, contractar, o sol·licitar informació. Així mateix també té com a finalitat l'enviament, per mitjans tradicionals i electrònics, d'informació operativa, de contractació, comercial sobre productes i serveis, oferts pel PROPIETARI.

    El PROPIETARI l'informa que compleix amb les mesures de seguretat de protecció de dades personals legalment requerides i que ha adoptat totes les mesures raonablement exigibles conforme als coneixements tècnics actuals per evitar la pèrdua, mal ús, alteració, intrusió il·legítima i sostracció de les dades personals facilitades. En qualsevol cas vostè ha de saber que INTERNET no és un mitjà inexpugnable.

    Les seves dades es mantindran emmagatzemades mentre gestionem el seu requeriment o fins que vostè ens indiqui el contrari, així com per tramitar sol·licituds, realitzar tasques administratives i remetre-li informació addicional que puguin ser del seu interès. Les finalitats de les operacions de processament de dades que porta a terme la COMISSIÓ 11 DE SETEMBRE DEL PENEDÈS com a RESPONSABLE DE TRACTAMENT són exclusivament la gestió de la relació amb els clients potencials i els contactes, així com un ús comercial i de millora de la seva experiència en línia.

    L'emplenament dels formularis, així com de qualsevol altre qüestionari que pugui facilitar en un futur, és totalment potestativa, però, la negativa a facilitar determinades dades, podrà suposar la impossibilitat de complir amb la seva petició.

    Vostè és l'únic responsable de la veracitat i correcció de les dades incloses, exonerant el PROPIETARI de qualsevol responsabilitat al respecte. Així mateix, garanteix i respon, en qualsevol cas, de l'exactitud, vigència i autenticitat de les dades personals facilitades, i es compromet a mantenir-les degudament actualitzades.

     

    3. LEGITIMACIÓ

    En lliurar voluntàriament les seves dades CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM al seu tractament automatitzat o no per part del PROPIETARI, així com la seva comunicació a entitats la connexió amb les seves dades sigui necessària o legalment obligatòria, i en el cas de comunicacions comercials via correu electrònic o mitjà equivalent, CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM la seva recepció.

     

    4. DESTINATARIS

    El PROPIETARI es preocupa per la privacitat de les seves dades, i per això li garanteix la major confidencialitat en el seu tractament, confirmant que no se'n realitzarà cap cessió  a tercers.

    Finalment, les seves dades seran cedides a administracions i altres organismes públics en aquells casos en què això vingui imposat per obligació legal o per disposició judicial.

    5. DRETS

    El PROPIETARI l'informa igualment que vostè podrà en qualsevol moment denegar el consentiment anteriorment facilitat i exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades recollides en el Fitxer, dirigint-se al PROPIETARI a través de correu electrònic o enviant una carta postal a l'adreça esmentada.

     

    POLÍTICA DE GELETES

    • Què són les galetes o cookies?

      Una galeta o cookie és un fitxer que es descarrega en el teu ordinador a l'accedir a determinades páginas web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer a l'usuari o per guardar opcions que l'usuari ha triat (llengua, colors, etc...).

    • Tipus de galetes

      Segons qui sigui l'entitat que gestioni el domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'obtinguin, es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

      Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador del client, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.

      Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d'anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

    • Quin tipus de galetes utilitza aquesta pàgina web?

      Aquesta pàgina web utiliza diversos tipus de galetes amb l'única finalitat de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc web, sense cap tipus d'objectiu publicitari o similar. Totes les galetes, excepte les fetes servir per Google Analytics, són temporals i desapareixen en tancar la sessió. A continuació s'identifiquen les galetes que estan sent utilitzades en aquest portal així com la seva tipologia i funció:

      Galetes d'anàlisi: Són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per això, s'analitza la teva a navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de millorar l'oferta de productes o serveis que t'oferim. Aquest web utilitza Google Analytics, un servei d'analítica web desenvolupada per Google, que permet el mesurament i anàlisi de la navegació a les pàgines web. Podeu trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l'ús d'aquestes galetes a http://www.google.com/intl/es_ALL/analytics/learn/privacy.html. A través de l'analítica web no s'obté informació sobre les teves dades personals. La informació que s'obté és la relativa al nombre d'usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquest portal. Si es desactiven aquestes galetes el web podrà seguir funcionant.

      Galetes de tipus tècnic: Són necessàries per a la correcta navegació per les pàgines web. Gestiona el consentiment de l'usuari davant l'ús de les galetes a la pàgina web, amb l'objecte d'evitar l'excessiva molèstia que pugui suposar mostrar repetidament informació sobre la política de galetes en la part superior de la web a aquelles persones que hagin acceptat la mateixa. Si es desactiven aquestes galetes, no es rebran correctament els continguts del lloc web.

      Galetes de xarxes socials: Són utilizades per a que puguis interactuar amb diferents plataformes socials (Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, etc.) i es generen únicamente per als usuaris d'aquestes xarxes socials. Les condicions d'ús d'aquestes galetes i la informació emmagatzemada es regula per la política de privacitat de la plataforma en qüestió.

    • Acceptació de la Política de galetes

      Aquest web mostra la informació sobre la seva Política de Galetes en la part inferior de qualsevol pàgina amb cada inici de sessió.
      Davant aquesta informació és possible dur a terme les següents accions:

      Seguir navegant: Si continues navegant pel nostre web, s'entendrà que acceptes l'ús que fem de les Galetes..

      Modificar la configuració: Pots restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el teu navegador. En cada navegador l'operativa és diferent. Consulta l'ajuda del teu navegador per saber com operar.