Skip to main content

Repensem-nos2

Jornades sobre l'emergència lingüística

Vilafranca del Penedès, octubre 2021.-

El debat sobre el context actual de la llengua i la seva relació amb el model d’immersió lingüística aplicat a l’ensenyament a partir dels anys 80, les propostes d’acció davant l’emergència actual, i la llengua en el context polític d’una república en construcció són els tres eixos de la segona edició de les jornades Repensem-nos que ha organitzat la Marxa de Torxes de Vilafranca amb el suport del Correllengua, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca. Les jornades van comptar amb protagonistes de reconegut prestigi a les taules de debat: lingüistes, sociolingüistes i especialistes en drets lingüístics es van trobar a Vilafranca per reflexionar conjuntament sobre el paper de les institucions i dels parlants en el procés per garantir l’ús del català com a llengua pròpia del país. I ho van fer en un moment en què la llengua està en debat permanent. Aquestes jornades es van celebrar els dies 2, 5 i 9 d’octubre al Fòrum Berger Balaguer, a partir de dos quarts de vuit del vespre sota els títols La culpa és de la immersió? Com hem arribat fins aquí? (el 2 d’octubre amb Joaquim Arenas, Carme Junyent i Montse Sendra, moderats per Jaume Marfany); I ara què? Es pot apedaçar, això? (el 5 d’octubre amb Enric Gomà, Rudolf Ortega i Francesc Xavier Vila, moderats per Pau Vidal), i finalment, Un estat sense llengua? El català és una lluita compartida? (el 9 d’octubre, amb Isidor Marí, Josep Murgades i Lluís de Yzaguirre, moderats per Cati Morell). L’objectiu de les jornades era “reflexionar d’una manera no partidista sobre l’emergència lingüística que vivim”, tal com va explicar el president de la Marxa de Torxes, Jaume Claramunt en la presentació dels actes de la Setmana de la República. Segons ell, després de l’èxit de les jornades sobre el nacionalisme organitzades a l’octubre de 2019 —l’any passat no es van poder organitzar a causa de la pandèmia de la Covid-19— era necessari continuar reflexionant sobre els temes que ens afecten com a país i contribuir així al procés de construcció de la nova república.

On ho hem fet

Fòrum Berger Balaguer

Rambla de Nostra Senyora, 6
08720 Vilafranca del Peènesd

AVÍS LEGAL

 • Raó social:

  Comissió 11 de setembre del Penedès

 • NIF:
  G64605884
 • Adreça:
  Escorxador, 19
 • Codi Postal:
  08720
 • Població:
  Vilafranca del Penedès
 • Correu electrònic:

Les pàgines d'aquest web, la informació o els elements que s'hi contenen, incloent textos, documents, fotografies, dibuixos, representacions gràfiques, bases de dades, programes informàtics, així com logotips, marques, noms comercials o altres signes distintius, estan protegits per drets de propietat intel·lectual o industrial, dels quals la COMISSIÓ 11 de SETEMBRE DEL PENEDÈS (en endavant el PROPIETARI) n'és titular o llicenciatari legítim. 

No s'atorga cap garantia sobre la licitud i la legalitat de la informació o els elements que contenen les pàgines d'aquest lloc web quan la seva titularitat no correspongui al propietari

POLÍTICA DE PRIVACITAT

1. RESPONSABLE

El PROPIETARI manté des dels seus inicis una rigorosa política de privacitat amb les dades d'aquelles persones que han establert relacions amb la nostra empresa. Continuant amb aquesta política de defensa de la privacitat, i a l'objecte d'adequar-nos a la nova normativa: REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (d'ara endavant, RGPD), que és exigible des el 25 de maig de 2018, detallem actualitzada la nostra política de protecció de dades.

2. FINALITAT

En compliment del que disposa REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (en endavant, "RGPD") relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa a el tractament de dades personals ia la lliure circulació d'aquestes dades, el PROPIETARI  l'informa com RESPONSABLE DEL TRACTAMENT que totes les dades de caràcter personal que ens proporcioni seran incorporades a un fitxer de dades mantingut sota estrictes mesures de seguretat i confidencialitat denominat "CONTACTES".

La recollida i tractament automatitzat de les dades personals té com a finalitat la prestació, manteniment, administració, ampliació, millora i estudi dels productes d'assegurances en els quals vostè decideixi donar-se d'alta, contractar, o sol·licitar informació. Així mateix també té com a finalitat l'enviament, per mitjans tradicionals i electrònics, d'informació operativa, de contractació, comercial sobre productes i serveis, oferts pel PROPIETARI.

El PROPIETARI l'informa que compleix amb les mesures de seguretat de protecció de dades personals legalment requerides i que ha adoptat totes les mesures raonablement exigibles conforme als coneixements tècnics actuals per evitar la pèrdua, mal ús, alteració, intrusió il·legítima i sostracció de les dades personals facilitades. En qualsevol cas vostè ha de saber que INTERNET no és un mitjà inexpugnable.

Les seves dades es mantindran emmagatzemades mentre gestionem el seu requeriment o fins que vostè ens indiqui el contrari, així com per tramitar sol·licituds, realitzar tasques administratives i remetre-li informació addicional que puguin ser del seu interès. Les finalitats de les operacions de processament de dades que porta a terme la COMISSIÓ 11 DE SETEMBRE DEL PENEDÈS com a RESPONSABLE DE TRACTAMENT són exclusivament la gestió de la relació amb els clients potencials i els contactes, així com un ús comercial i de millora de la seva experiència en línia.

L'emplenament dels formularis, així com de qualsevol altre qüestionari que pugui facilitar en un futur, és totalment potestativa, però, la negativa a facilitar determinades dades, podrà suposar la impossibilitat de complir amb la seva petició.

Vostè és l'únic responsable de la veracitat i correcció de les dades incloses, exonerant el PROPIETARI de qualsevol responsabilitat al respecte. Així mateix, garanteix i respon, en qualsevol cas, de l'exactitud, vigència i autenticitat de les dades personals facilitades, i es compromet a mantenir-les degudament actualitzades.

 

3. LEGITIMACIÓ

En lliurar voluntàriament les seves dades CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM al seu tractament automatitzat o no per part del PROPIETARI, així com la seva comunicació a entitats la connexió amb les seves dades sigui necessària o legalment obligatòria, i en el cas de comunicacions comercials via correu electrònic o mitjà equivalent, CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM la seva recepció.

 

4. DESTINATARIS

El PROPIETARI es preocupa per la privacitat de les seves dades, i per això li garanteix la major confidencialitat en el seu tractament, confirmant que no se'n realitzarà cap cessió  a tercers.

Finalment, les seves dades seran cedides a administracions i altres organismes públics en aquells casos en què això vingui imposat per obligació legal o per disposició judicial.

5. DRETS

El PROPIETARI l'informa igualment que vostè podrà en qualsevol moment denegar el consentiment anteriorment facilitat i exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades recollides en el Fitxer, dirigint-se al PROPIETARI a través de correu electrònic o enviant una carta postal a l'adreça esmentada.

 

POLÍTICA DE GELETES

 • Què són les galetes o cookies?

  Una galeta o cookie és un fitxer que es descarrega en el teu ordinador a l'accedir a determinades páginas web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer a l'usuari o per guardar opcions que l'usuari ha triat (llengua, colors, etc...).

 • Tipus de galetes

  Segons qui sigui l'entitat que gestioni el domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'obtinguin, es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

  Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador del client, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.

  Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d'anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

 • Quin tipus de galetes utilitza aquesta pàgina web?

  Aquesta pàgina web utiliza diversos tipus de galetes amb l'única finalitat de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc web, sense cap tipus d'objectiu publicitari o similar. Totes les galetes, excepte les fetes servir per Google Analytics, són temporals i desapareixen en tancar la sessió. A continuació s'identifiquen les galetes que estan sent utilitzades en aquest portal així com la seva tipologia i funció:

  Galetes d'anàlisi: Són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per això, s'analitza la teva a navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de millorar l'oferta de productes o serveis que t'oferim. Aquest web utilitza Google Analytics, un servei d'analítica web desenvolupada per Google, que permet el mesurament i anàlisi de la navegació a les pàgines web. Podeu trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l'ús d'aquestes galetes a http://www.google.com/intl/es_ALL/analytics/learn/privacy.html. A través de l'analítica web no s'obté informació sobre les teves dades personals. La informació que s'obté és la relativa al nombre d'usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquest portal. Si es desactiven aquestes galetes el web podrà seguir funcionant.

  Galetes de tipus tècnic: Són necessàries per a la correcta navegació per les pàgines web. Gestiona el consentiment de l'usuari davant l'ús de les galetes a la pàgina web, amb l'objecte d'evitar l'excessiva molèstia que pugui suposar mostrar repetidament informació sobre la política de galetes en la part superior de la web a aquelles persones que hagin acceptat la mateixa. Si es desactiven aquestes galetes, no es rebran correctament els continguts del lloc web.

  Galetes de xarxes socials: Són utilizades per a que puguis interactuar amb diferents plataformes socials (Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, etc.) i es generen únicamente per als usuaris d'aquestes xarxes socials. Les condicions d'ús d'aquestes galetes i la informació emmagatzemada es regula per la política de privacitat de la plataforma en qüestió.

 • Acceptació de la Política de galetes

  Aquest web mostra la informació sobre la seva Política de Galetes en la part inferior de qualsevol pàgina amb cada inici de sessió.
  Davant aquesta informació és possible dur a terme les següents accions:

  Seguir navegant: Si continues navegant pel nostre web, s'entendrà que acceptes l'ús que fem de les Galetes..

  Modificar la configuració: Pots restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el teu navegador. En cada navegador l'operativa és diferent. Consulta l'ajuda del teu navegador per saber com operar.